Lakritssemifreddo
Det här lät sååå gott! Den här ska testas!
6 portioner
25 turkiskpeppargodis
3 msk vatten
2,5 dl grädde
2 äggvitor
3 msk strösocker
200 g hallon
1. Mixa godiset i en matberedare så att det blir smulor.
2. Värm smulet med vatten och 0,5 dl grädde till en sirap (ca 10 min).
3. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
4. Vispa resterande grädde. Tillsätt 4 msk lakritssirap.
5. Vänd in gräddblandningen i äggvitan. Fördela i 6 portionsformar. Ställ in i frysen minst 2 tim.
6. Ta fram semifreddon en stund före servering. Rippla över lakristsirap (värm eventuellt lite om den stått i kylen). Toppa med hallon.
Hittade receptet i Lagalätt från den 7 Juli 2009.
Kommentarer
Trackback